CINTA HATIKU

CINTA HATIKU

Wednesday, 29 October 2008

a lifetime journey

Siapa kate hidup lepas kahwin membosankan? That is so no true. Well guys, it's a continuous learning experience ok. Here are some of the things that I can share:

1. I have to prepare breakfast!Sebenarnyekan kawan2, xde la every morning..sebab we both selalu bangun lambat mase weekend and we usually gi lunch terus. But there are times i wake up early, kemas rumah, do laundry and i ter-ignored bab menyediakan sarapan sebab ingat hubby bangun lambat..huhu..suddenly ngah kemas umah, tercongok my hubby kat belakang and ask 'bfast ape yang?'..oops! but i was lucky coz bile die tgk i menggelabah he said 'xyah prepare la yang, mamak kan kat depan je'...dan saya pun tersipu malu2..haha..failed betul!
2. Everytime nak weekend kene tanye(since weekend je jumpe or weekdays penat), 'sayang nak makan ape weekend ni?i'll cook for you'..so at times he will ask for few dishes but most of the time, he'll say 'xyah la masak2..bazir je makan berdue' or 'ape2 je yang, whatever u want to eat'..hrmm..senangnye kalu camtu!And he never forget to thank me setiap kali lepas mkan masakan saya..baru rase berbaloi!
3. Wajib check poket baju and seluar(especially) before membasuh..(Peringatan!)Yelar..selalu mak yang check..saya tahu campak je dalam mesin..selalu pas basuh, mase ngah lipat, jumpe duit dalam his pocket.haha..nasib baik tak rosak duit tu..even worse, there was one time, saya baru menjalankan mesin, suddenly my hubby tanye 'yang, mane purse abe?'..dan saya pun berlari kebelakang untuk 'pause' kan my washing machine..terlupe la....
4. Saya kene belajar menyukai rancangan tv yang disukainya (and of course vice versa la)..haha..baru tak bosan tgk tv sesame..lagi2 tinggal berdue..tapi tak dinafikan ade certain cerita memang tak leh nak masuk la and so dengan segan2nye saya akan berkata(denagn suara manja of course!) 'sayang...leh tak kite tgk cite lain?' and it works sometimes!
5. Kene iron some of his baju/seluar bfore keluar..lucky me, he will wear whatever i picked! mase awal kahwin, setiap kali nak keluar, saya hanya menyiapkan diri saya dan ignore the husband's side..haha..so ended up, ngah bersiap he'll ask 'mane baju yang? or 'nak pakai yang mane ni?'..so terkocoh2 la saya meng-iron..make up and tudung pun tak pakai lagi..so what i did now is; wake up a bit early and prepare his things or siapkan baju mase die ngah mandi..whateva it is, i have to siap first..coz saya xnak die menunggu dalam kereta!hrm...belum ade anak lagi ni..
6. Yang paling comel, bile dah ade perut, as in pregnant, he will always want to listen to the baby (letak telinge kat perut) every morning and before sleep!haha.. and always put his hand kat my tummy(especially bile ngah tengok tv), hoping to feel the baby kicking and punching..so cute!And die selalu berusaha memenuhi my cravings tak kire siang or tgh malam..thank you sayang!

So guys, these are only a few of the new things that I learned so far..Kekadang I am proud of myself to be able to do certain things.Betul, manusia boleh berubah bile ade tanggungjawab.Saya setuju! Jgn salah faham, I am not complaining, I enjoy and am happy to do it and this is just to share with ya'll. Jgn salah faham jugak, ini bukan untuk menakutkan rakan2 saya yang belum berkahwin. Trust me, it is an interesting journey bcoz along the way, you get to know yourself.

Oh, terlupe nak informed the best part, saya dapat duit extra every month! bestnyer...

2 comments:

Nadirah said...

omg. takot saye baca. hehehe.

but married life is definitely agreeing with you dear! :)

sayangness said...

i second nadirah. personally, i hope to enjoy it as much as you do. but whatever it is, May Allah bless you always and can't wait to hold your baby.

p/s: Mr Ain is definitely a softie and caring person. Lucky you!