CINTA HATIKU

CINTA HATIKU

Wednesday, 13 July 2011

Qistina and Baby TV..

My little Qistina is so into Baby TV since I first showed her the programme. First time aku beli CD Baby TV mase pergi family holiday in Penang.





I bought the whole set for Qistina at a very cheap price and since that day, Qistina sangat suka menonton CD2 from Baby TV ni..It has everything from numbers,alphabets, colours, shapes and many other basic knowledge that is so perfectly suitable for babies.

Apart from books , yes, Qis loves books, Baby TV has proven to have a major impact on Qis 'learning development. Of course she also has direct learning sessions from my mom, me and hubby.

So when there is channel 618 at Astro spefically for Baby TV, me and hubby now selalu kene berebut channel dengan Qis. First thing in the morning, "mama, nak Baby TV"..adoi..

Kadang2 me and hubby pun tengok same..there's Oliver, Tulli, Charlie and Numbers and so many others. Plus, kat channel ni la aku selalu belajar nursery rhymes yang dah lame aku lupe liriknye..hehe..

Tapi channel ni free sampai September ni je..pastu kene subscribe. So me and hubby has yet to decide sama ada nak subscribe atau tak..it depends.

But I wish there is a special channel macam ni khas untuk Doa2 dan Jawi.Islamic knowledge la senang kate,for kids...Qis dah kenal alif sampai ya, thanks to a CD we bought.will try to introduce to her Iqra pulak..

We will only teach her takat mane die nak belajar..die bosan kite benti.Die nak sambung kite sambung..Learning should be a fun and happy process..

My observation, lagi berkesan kalau mase die tgk tv and learn tu, kite ade sebelah die belajar sekali.Lagi Qis bersemangat and cepat tangkap..sampai xnak berhenti.of course, kite kene puji effort die lagi die seronok..

Oklah,saje je nak cite pasal Baby TV..

4 comments:

Vna Sandhu said...

hi dear..tgh blogwalking & singgah sini

my kids pun suka sgt dgn babytv nie..senang dorang duduk diam sambil mama buat keje heheheee

Nurul 'Ain Mohd Amin said...

kan?senang kite nak buat kerja.bukak babyTV confirm diorang duduk diam!haha..

abah khalisha said...

budak2 suka sgt tgk kartun ni..perhati btl2 mcm nak telan je tv.hehehe

KRL kaprileader said...

x penah dgr plak.. sebab x de baby kot... heheh