CINTA HATIKU

CINTA HATIKU

Wednesday, 5 October 2011

Geng Bas Sekolah ke Phuket!

Our Phuket trip, 28th Sept to 1st Oct was a blast! Ni namenye percutian adik-beradik + member (sorang) + bakal adik ipar.this is the second time kami pergi bercuti adik-beradik je but the first time cukup korum..On the same date, our parents went to Langkawi for their 100th or so honeymoon and shopping session.

As early as 1 week before we depart for phuket, hari2 Qis duk tanye, 'mama,leh tak Tis nak mandi pantai ma?Tis nak main asir'..hari2 without fail.ecxited sungguh kami anak mama!

We boarded Air Asia flight at 12.40pm and so our journey full of love,laughter and happiness begun..


at Phuket airport waiting for our taxi..ni semua muka2 kegumbiraan sebab baru sampai..Destination: Palmyra Patong Resort (RM110) satu malam.

Day 1: Patong beach.Qis la orang yang paling seronok..the weather was great.its all windy and x panas.but sadly, sekali ni je we all ke pantai Patong..tau kenape?kotor dan banyak anjing.poo-poo and kencing sane sini.sgt menggelikan.sampah pun banyak..eeewwww..that's it!

Day 1: Bangla Road.What can I say about this road?it an entertainment road.sgt happening and bar ade di setiap inci jalan tu..x payah masuk dalam coz die style open bar so boleh tgk dari luar je minah and pondan Thai menari pole bagai..hahaha..what an experience.

Day 1: Hard Rock Cafe. Sempat ambil gambar kat depan hard rock cafe sambil tgk show kat situ.me konpius xtau depa dok nyanyi English ke Thai-glish?hahah..Yang ye nye kami dah kepenatan berjalan.Jauh gile kot Hard Rock ni!!
Me and En Hubby kesayangan!Time kacih bawak Ayg and Qis jalan2 Phuket!

Day 2: Premium Outlet. Ni macam style factory outlet.Macam2 brand ade kat sini.Ingatkan murahlah sgt macam style kat Bandung tu ghupenye idak.Quite expensive, I say.I ended buying nothing for neither of us!

Day 2: Gokart and Buggy adventure. 1000baht per head.(RM100) for 10 minutes of go kart and 10minutes on Buggy ride.Tengoklah cik Qistina ni pun semangat nak pakai helmet nak ikut abah die naik..die ingat naik motor agaknye..Comel sungguh!Lain kali ye sayang..

Day 2: Kusuma Seafood. Owner die Malaysian tapi kahwin dengan orang situ.The food?not bad..The price?I tell you, mahal!food kat sane sekali makan tak lari RM200-RM250..nasi goreng pun RM15 camtu..adoii..maybe its because Patong is a tourist centre.I think we can get cheaper food if we find it elsewhere outside Patong but hey, halal food is not something you can find everywhere!

Day 2: Simon Cabaret Show. Ya Allah, where should I start with this one?I think you guys pernah dengar betapa Thailand terkenal dengan pondan die kan?Yes memang bile jalan kat Phuket tu merate2 nampak.sampai kalau nak gi massage kene betul2 pastikan yg urut tu perempuan.
But this one is a whole new class of pondan.They look nothing like a man unless they start talking.scary!But the show is such an Aww!full of magnificent costumes and songs and dancing!Mase mule2 start show, I remember asking my hubby a few times 'abe, diorang ni pondan ke?cantiknye!jeles!'Mane taknye,yg macam Cher, Christina Aguilera, hindustan,korea semua ade!

The thing is,there are a few occasions during the performance and post-performance (sesi bergambar) where their breast sort of terkeluar.I guess you can understand me by looking at their costumes.
Diorang memang xde rase malu langsung.Xdela rase nak masukkan balik or tutup breast tu..biar je la nipple die terlambai sane sini..adooii..but hey, what can we say?they are not a women to begin with.So how can they appreciate the treasure yang Allah bagi untuk perempuan tu kan?only perempuan je paham.Even kalau artis antarabangsa yg terkeluar breast mase performance pun cepat2 cover!Masyallah!

Day 3: Swimming time. As we decided not to go to the beach anymore, swimming pool la aktiviti yang paling sesuai untuk Qis and the rest of us!

Qis taknak dipegang.Dah berani berenang kat tempat dalam.Well done sayang!

Day 4: Checking out.Sempat bergambar ala-ala bride gitu!gedikks tak?hehehe..
Day 4: View Point, Kata Beach. Sempat nginggah kat sini on our way back to the airport.rupenye Karon beach, Kata beach sangat cantik n bersih ok..geram je tengok..kalau tau kami pi mandi kat sane.x jauh pun.

Day 4: Ni je la anak dare yang ade dalam trip ni.tapi still enjoy!

Day 4: all the bujang2 hensem..asik bergambar je kejenye mengalahkan pompuan.

Day 4: Phuket Airport. Our last day at Phuket.mase ni masing2 dah sedih sebab holiday is ending..ishk,ishk..

Thank you Phuket!we had a great time there.thanks for being nice to us. and Alhamdulillah, dipermudahkan perjalanan percutian ini..

Ok, its just a matter of time before we board the flight to our next holiday destination!la ni tgh sibuk nak finalizedkan itinerary!

1 comment:

sanizabri nurul 'ain said...

seronok sbb bercuti dengan adik beradik..yg lagi best semua bujang2 je (kecuali kite)hehe..pastikan kite buat ni lg syg tahun depan..sebelum yg bujang2 tu semua kawin...