CINTA HATIKU

CINTA HATIKU

Thursday, 20 October 2011

Qistina dan Taska

Semalam hantar Qis gi taska since minggu ni wan (nenek) die takde sebab pi bershopping sakan kat Jakarta..Jakarta tu dah macam kampung ke-2 my mum dah..tapi me tak kesah sebab setiap kali balik musti Qis dapat banyak baju..cucu sulung la katekan..n the only cucu je pulak tu for now..hehe..

Rasenye ni baru kali ke-3 anta Qis gi taska..Lately ni hari2 Qis dok tanye "ma, leh tak gi nak gi skolah?Qis nak bawak beg"Semangat sungguh.so semalam pun anta le die ke taska.baru sampai kat gate dah meluru masuk x sempat ku nak peluk2 cium..bile panggil suh keluar kejap nak cium, die geleng je..ni kompem takut me bawak die balik..hikhik..

Dalam hati ade gak risau sebab sgt jarang tinggal anak dengan orang lain selain my mum or my sis but I just ignore it.Tahan punya tahan xnak kol cikgu taska tu penyudahnye I called once!hahahaha..and Qis tengah tido at 12pm?tido?now that is something different..musti die sangat letih main2..

Petang me amik die pukul 4pm camtu sebab dah rindu sgt n tak sabar nak tgk die..wahh!banyak sungguh celotehnye bout her day in taska..(60% je paham citer die , the rest?anggap je la paham) n at the end of her story, "ma, esok nak pegi sekolah lagi leh tak ma?"hehe..

Lege hati aku coz I know she is enjoying it and of course i answer "booollleeehhh sayang!".Pagi tadi anta die cium puas2 dalam kete dulu sebab tau dah sampai je depan pintu taska mesti terus meluru masuk tak hirau dah mama die..

So this is a good start.hopefully next year bile me hantar die gi CIC Playschool, she's ok with it.Kesian tgk die jarang berkawan..I want her to learn how to share and give n take.Coz memang die dimanjakan but can't blame her kan?hehe..

Haih, apelah anak mama tengah buat skarang ni...

2 comments:

♥ Wina ♥ said...

mmg risau kan kalau orang yang tak dikenali jaga anak kite? tapi kalau tengok anak happy, kite pun jadi happy :-)

Nurul 'Ain Mohd Amin said...

exactly!banyak sgt 'what if' dalam kepala ni..but bile tgk anak excited cite pasal her day at the taska, lega!