CINTA HATIKU

CINTA HATIKU

Thursday, 21 February 2008

Kite Diajar..

8 March will be the date where we Malaysians have the power to do and change how things run in Malaysia..We vote for those who we believed can bring a change to this country..Malaysia- a so-called democratic country, where there are supposed to be freedom of speech but does such thing exists?

Mase belajar sejarah dulu,
Kite diajar yang Malaysia ni negara demokrasi..but are we?

Kite diajar surat khabar dahulu digunakan untuk menentang penjajah dan memperjuangkan bangsa tapi sekarang, ia digunakan untuk memburukkan sesama bangsa dan untuk keuntungan sebelah pihak (TV pun)..Bile fikir balik, takkan la lagi satu pihak tu asik buat bende merapu je..xde langsung yang eloknye? logik ke?

Kite diajar orang dulu bersama2 menentang penjajah dan korupsi tak kire lah tahap mane pendidikan die tapi sekarang, yang pandai tu lah yang membunuh bangsa, bute mate dan gelap hati sebab duit dan nama...

Kite diajar pejuang dahulu walaupun bukan berpendidikan tinggi, sanggup mati untuk bangsa menentang penjajah tapi sekarang, pejuang kite bincang bende pelik2 dalam parlimen (no need to mention..malu!)

So as (civilized) Malaysian, why not you do your part and vote..IF YOU DO NOT VOTE, YOU MUST NOT COMPLAIN!

8 comments:

Dirah said...

awk, i full-heartedly agree with your words. let's support our right to vote - me might not succeed, but we shall TRY to make a change!

mwah love you gile!

mynn said...

ngeeehhh...rase tertekan pulak asyik bukak blog orang bace psl vote.

ok. ok. ok. i get it!
i'll register to vote once i get my ass of back in msia. ;p

'ainamin said...

ehem...excuse me, this voting thing is only applicable to Malaysians in Malaysia ok..haha...

Dirah said...

ehh ye ke applicable to msians in msia je? i tot they had those undi pos whatever thingy? ke tu utk askar2 je? ngehege

mynn said...

ko ni dirah mmg struggle nk soh aku undi nehh..hahaha~

Dirah said...

hahahah of course la! if aku takde, takde dah ko nk dgr org suh ko mengundi dah heee...

mynn said...

apsal la bukak2 je blog ni it's always...

"kite diajar.."

update la wahai cik auditor oihh..ailebiu ain. ;p

'ainamin said...

so busy la cik myn..
have no time for now..
later will update just for u k..