CINTA HATIKU

CINTA HATIKU

Monday, 5 October 2009

My 2009 Raya

Dah raye ke berape ntah ni baru ku ingat nak update blog..So here's a quick flashback of this year's raye!

1. Malam khamis (17/9/09) dah balik kg at Kuala Pilah
2.Jumaat (18/9/09) dah mule kemas rumah n masak rendang daging..Habis barang kat bilik rumah kampung tu ku kumbah keluar..guess what?kelawar pun ade beranak pinak!!yyyuuukkksss!!
3. Sabtu (19/9/09) masak rendang daging pulak n still kemas2 rumah..banyak ok bende nak buat!
4. Ahad (20/9/09) Hari Raya!!pagi2 dah bangun prepare buffet for guests..x menang tangan nak layan tetamu ngan anakku meragam kepanasan..sian die kene pakai baju kurung..nak raye punye pasal..tgh hari cepat2 keluar beraya..straight 6 rumah..yela, esok nak balik Pahang pulak!Here are some of the pics!



The Royal Family of King Sani, Queen Geen and Princess Qistina

The big Family

5. Isnin (21/9/09) pagi2 dah bangun siap, breakfast then gerak balik Pahang..banyak kereta but tak jam..sampai Pahang terus gi beraye..
6. Selasa (22/9/09) last minit plan decided nak gi Kulai, Johor rumah kakak sulung my hubby..8 excrutiating hours of driving..singgah mersing sekejap rumah kakak ipar..but the moment we sampai Kulai n kumpul ramai2, terase berbaloi perjalanan..
7. Rabu (23/9/09) masakkan ikan keli salai masak lemak cili api atas permintaan orang sane..nasib baik jadi..hehe..petang gi beraye lagi..malam, berborak ngan ipar duai sampai 5 am ok!!sempat2 lagi!!haha..
8. Khamis (24/9/09) rehat je kat umah sebab tido lambat.kami bertolak pulang ke KL pukul 4.30pm sampai di rumah kul 9.30pm..Qis tido dari Kulai sampai Seremban..pergh!kejang tangan aku..but better die tido, kalu tak lasak tak reti duduk diam..

Dah sampai rumah, legenye takyah nak kate..Rumahku jugak yang terbaik..HOME SWEET HOME!

Yang paling best sekali, raya ni Qis dapat banyak duit raya..mencecah 4 angka ok!!aik, mengalahkan mama n abah die dulu2 la pulok!!tambah lagi duit simpanan akaun Nuri anak mama ni..Alhamdulillah..

2 comments: