CINTA HATIKU

CINTA HATIKU

Thursday, 24 November 2011

Baju kurung tak standard?

baju kurung.

saya suke baju kurung.

saya pergi kerja pun suke pakai baju kurung sebab selesa.

saya belajar dulu pun sangat suke pakai baju kurung sebab senang and selesa.

saya rasa women yang pakai baju kurung sangat manis.

tapinye, saya tak paham kenape pade setengah women,pakai baju kurung tu macam pelik.

sampai kalau pakai baju kurung nak kene mention kat orang gayenye macam you are lowering your standard.

tak standard la pakai baju kurung kalau pergi kerja especially.wth?

well dear, baju kurung kalau dipakai pun boleh nampak elegance and charismatic.its yourself yang penting.kalau perception pakai baju kurung ni macam tak standard, so bile pakai pun akan kurang self confident, then kurang la nampak cantiknye..its all in your mind,paham?

if kita treat baju kurung as something yang cantik so kita akan rase cantik bile memakainye.kalau memakai baju kurung tu sesuatu yang 'oh-i-pakai-baju-kurung-hari-ni-eww-rase semacam' maka memang rase biase.so shame on you if u have this feeling.

so tak perlu kecoh sekampung kalau kite ni yang kononnye 'up' sangat, pakai baju kurung.

kite ni orang malaysia, xde yang peliknye berbaju kurung.kalau berbogel tu yang pelik.

just my opinion.sekian.

2 comments:

mynn said...

aku pon xphm knape org slalu mcm,"huh? knape ko pakai bj kurung?"

so? ape masalahnye? suke gile kot baju kurung. haihh mentaliti org skang ni makin teruk aku nengoknye...

sanizabri nurul 'ain said...

tu bukan mentaliti mynn..tu sakit mental..