CINTA HATIKU

CINTA HATIKU

Thursday, 20 May 2010

London-Aussie-Indon

I have been planning to visit London since last year..yelar,member still ade kat sane best sikit nak jenjalan bile ade orang yang ku kenal..and the plan has been on and off for a few times due to certain factors which imposed constraints (you do the math!) on my plans.Bukan ape,nak pergi tahun ni sebab anak baru sorang and Qis still considered as infant...murah sikit..

But hey, I keep on planning.I even have backups in case nak pergi London tu macam tak attainable..So we came up with Australia (since Dirah is there) and the next best thing Bandung!(shopping la,ape lagi).

When I told Per my plan he just laughed and say 'kelakar la ko ni,dari london ke australia then ke indon..makin lame makin dekat..' well Per, backup plans kene la yang lagi bole dicapai..kalau London tu dah susah nak pi,xkan aku nak wat plan ke iceland pulak kan?kan myn kan?Yela,aku bukan la banyak sangat duit macam ko Per...

And so earlier this month it seems like I can make the trip to London..tinggal nak beli tiket je..so after a few days of asking here and there,cari tempat tinggal and buat research pasal London bagai,earlier this week ade pulak lagi gunung merapi kat iceland tu berasap..dah tutup lagi airport kat europe..

then it hit me..ni baru berasap,belum meletus..kang dibuatnye mase ku nak pergi tu (July)meletus pulak xke dah kene cancel tiket bagai or even worst,stranded kat sane?uihh,xnak la!and so I started to think of my second plan..Lagipun,there seems to be a lot of halangan nak pergi sane plus this might be a sign to me that I should not go to London this year..

Nak pergi brisbane..jalan sambil melawat Dirah..so dok la tanye2 Dirah and Ryan (pelawat tetap Australia) where is the best place to go in Australia..Plus buat research sini sane bout Australia..but the thing is,I am not as excited as whenI plan to go to London..maybe because I have been to Aussie once..And I know some of the place kalau pergi bawak anak kecik macam tak enjoy sgt..Coz they have a lot of theme parks..

So, again,buntu...

After thorough discussion with my hubby,we decide to save the money and pergi dekat2 je..might as well we use the money to go to a better place later..maybe plan for London again next year ke kan?

And so here comes our final plan..Indonesia..for now,we are sticking to Bandung..boleh la ku shop-till-I-drop kat sane..beli baju baby banyak2..untuk anak akan datang jugak!hahaha...So hopefully this plan will succeed!

I know by this time mesti korang semue dah dok pk,awat tak leh plan lepas July and bulan seterusnye ke??well,to be frank,memang tak nak plan trip after July sebab I have another BIG plan in mind!

*wink*

4 comments:

Dirah said...

ooh new layout. nice!

but OUCH! hahahahhaa (i think you know what i mean!)

and have fun in bandung! at least merasa jadi millionnaire. hahaha.

mynn said...

hahahaahhaaa....kau ni ain....

nurul ain said...

hahahahahaha...*menggelakkan diri sendiri*

mrs azmil said...

saya pon teringin pergi london mmm bila la saya boleh perg ni mmmm...